Muddler

Hann inte vara vid fisket i dag pga en fotbollsmatch men fick i alla fall se en riktig go fight. En muddler lurade en grann båge på runt 4 kg och gav fiskaren en rejäl fight.
I dag stod det en hel del firrar längs kanterna, jag fångade ett antal på kvällen och det visade sig att nästan alla hade skavanker. Måste påpeka att all fisk som fångas och skall släppas tillbaka SKALL krokas av i vattnet och inte röras då de lätt får svamp nu på sommaren om deras slem försvinner.
Fisken får absolut inte fotograferas när fiskaren håller i firren. De firrar som jag tog upp i dag hade troligen inte blivit varsamt behandlade de sista veckorna.
Om fisken är utmattad vilket händer i värmen måste den hållas kvar i vattnet en bra stund tills den sticker iväg av sig själv. Om fisken måste röras så blöt händerna innan.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Niklas Lindstrand » Flugor:  ”Tycker er kvalite är super på flugorna”

  • Sef » Bokat:  ”Hej Joachim. Vi tänkte komma och fiska den 6/6 men undrar om alegningen är öppet..”

  • Jarmo Kuisma » Öppet för isfiske:  ”Vilket pimpelfiske vi hade! Märkte att gul microbalansare var i särklass bäst. B..”

  • Vinnalt » Bokat i morgon Lördag:  ”Hej! Vädret ändrades en aning med lite vind och åska i luften så helgen var lite..”

  • Fredrik » Bokat i morgon Lördag:  ”Hur har fisket varit i helgen?”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln