Vinnalts Kolskeggur fångade lax på ca 25 kilo

Nedan ett reportage(finns även i kvällstidning) om Magnus jättefisk samt andra goa fångster.
Alla flugor som nämns nedan finns i webbshopen.

Efter att ha gått två vändor med mitt sage tcx (7126-4) 12,6#7 och denna tredje repa bytt till en "vinnalt kolskeggur" storlek 1/2 för att försöka  lura öringen som står vid botten å trycker,så kom ett våldsamt hugg!!!...fisken började gunga spöt stenhårt.så jag trodde att de va en riktigt fin öring på 7-8 kg. Den uppförde sig inte som en lax i den bemärkelsen.utan som en öring som står stilla å rullar i stället för som laxen som ofta vill rusa.  efter att ha kämpat med denna fisk upp och ned i strömmen 5-6 gånger i 40min så stod jag där med en lax runt 25kg i knät..
-vad hände tobbe??.
-ja inte vet jag, men en lax som slickar på svenskt rekord på fluga lär de ju vara!!?..de va våran första uppfattning om detta monster.

Vildlaxen är åretrunt fredad i fiske vattnet. Så de var inget snack.fisken skulle tillbaka!..
Efter tio minuters intensiv uppvaktning, och händer som isbitar kunde den 127cm stora laxhanen slå sig lös och återvända till älvens klara vatten.. Ett fint fiske minne.En otroligt fin bonus fisk, för vi var ju ute efter nystigen blank havsöring.. obs!! Vikten är en uppskattning av mig och tobbe.hade bråttom att sätta tillbaka fisken så ingen tid att få dit säck och våg.synd men sån är livet.

En uppmaning till alla sportfiskare
"" ta inte upp mer fisk än du kan stoppa i truten""
Även en öring på 4,8 kg fångades på Kolskeggur flugan.
Bitch Creeken fångade en öring på 3,6 kg.

Några fisketips från Magnus

1.bitch creek orange.

En fluga som inte ser mycket ut för världen. Men i den undre världen är den tydligen oemotståndlig!!! Funkar året runt. Obs. Viktigt att "klippa till" de främre gummibenen.
ju hårdare ström på vattnet, ju kortare gummiben fram. Prov dra flugan i strömmen för att se om de "orkar" ställa sig framåt vid ospänd lina. För att få en bröstsim liknande rörelse på de främre benen vid gungning.

2. kolskeggur.

 En mycket tung fluga som kan vara svårkastad med för lätt utrustning,Men fiskar mycket bra både på lax och öring. kommer ner ordentligt till den oftast tröga fisken som inte är så sugen att stiga å ta flugor. Pesonligen vill jag sätta dit en silikon slang baktill för att få lite styrning till kroken. Variera gärna färgerna på slangen för att få en så kallad "hugg punkt" på flugan.
Höstfluga.

3. guldribbat haröra.

En riktig klassiker!!!
Hade förövrigt en personlig kontakt med herren som kom på flug mönstret "haröra" som han vann otaliga priser med runtom i världen. Sven Erik lood från grannbyn hassela har tyvärr gått ur tiden.men hans vassa fluga lever för alltid kvar....
Ej för tyngd fiskar den bäst. Rör sig naturligt ner i strömmen.fiskar både på fridrift och spänd lina.  Fiskar bra hela året högt i vattnet med en ren inter lina. Förtyngd kan man prova om vattnet rör sig lite snabbare.

4. Sunray shadow.

Kan vara värt att prova i alla lägen. Är tänkt till soligt väder efter lax. Men har haft mycket bra fiske på denna fluga på gråa höstdagar efter öring. Den bryter mönstret under dagen för de flesta av oss fiskare kör små flugor på höst öringen. Kommer du sent en dag till fisket,å andra har fiskat denna plats före dig kan denna fluga vara ett mycket effektivt vapen!!.  

5. zonker/conehead orange med gummiben.

Den första havsöringen på tvåhans fluga i mitt liv tog jag på denna mästare på att simma och likna en fisk. Flugan fiskar som en liten Rapala vobbler som vi alla vet är grymma på öring. Tips. Kläm in vatten med fingrarna  i flugans skinn Strip innan du börjat fiska. Annars tar de 5-10 kast innan rabbit stripen blir blöt och börjar  sjunka. Onödigt..

Jag använder vinnalts super vassa owner krok.om kroken är stark? Tja.. den klarar lax runt 25kg de räcker för mig. och deras flugor köper jag för att jag inte binder själv,har mer koncentrerat mig och lagt  tiden på kast tekniken med tvåhands fluga. vinnalts flugor dom håller hög kvalitet framför allt. Sen att priserna är otroligt förmånliga är ju självklart jätte bra.frakt tiden är i det närmaste löjligt snabb, vilket man uppskattar om man sent i veckan kommer på att det fattas flugor framåt helgens fiske..

Skit fiske på er!./magnus
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Niklas Lindstrand » Flugor:  ”Tycker er kvalite är super på flugorna”

  • Sef » Bokat:  ”Hej Joachim. Vi tänkte komma och fiska den 6/6 men undrar om alegningen är öppet..”

  • Jarmo Kuisma » Öppet för isfiske:  ”Vilket pimpelfiske vi hade! Märkte att gul microbalansare var i särklass bäst. B..”

  • Vinnalt » Bokat i morgon Lördag:  ”Hej! Vädret ändrades en aning med lite vind och åska i luften så helgen var lite..”

  • Fredrik » Bokat i morgon Lördag:  ”Hur har fisket varit i helgen?”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln