top of page
stugor.jpg

Ditt besök börjar här

Hos oss kan du bo enkelt i älgstugan utan el och vatten eller i våra timmerstugor vid Eksjön.

 

Här har du naturen och skogen som närmsta granne. Har du tur så kanske du ser skogens konung passera förbi utanför fönstret.

 

Omgivningen är perfekt för en skogspromenad där du kanske hittar lite svamp eller blåbär.

Dessutom kan du boka våra aktiviteter och upplevelser.

Mitt i skogen

Upplevelser i Vinnalt täcker många olika områden och passar bra i vid många olika tillfälle. ​Vi hjälper dig med den perfekta upplevelsen i naturen.

I Älgstugan bor man ostört, mitt i gammelskogen och sällsynt orörd natur. Det är magiskt att vara helt själva i skogen i en rustik liten stuga. Mysigt och vilt på samma gång. Livet känns som ett odefinierat förr med vedspis, tända ljus och skogens alla läten alldeles utanför stugdörren.

Utforska skogen, kika efter vilda djur från verandan och bara njut. "Skogsbadet" med guide för er ännu närmare naturens rofylldhet. Perfekt för familjer, par och vänner som vill gör något riktigt annorlunda!

Älgstugan ligger helt för sig själv i skogen uppe på Hinnaklo, en av Hallands högsta punkter 196 meter över havet. Här är naturen vild och orörd med riktigt gamla träd och ett fantastiskt djurliv. Den mysiga stugan har allt ni behöver för några rustika, men bekväma, dagar i det vilda.

Laga era måltider över en vedspis och koppla av på verandan mot skymningen när skogen vaknar till liv. Här lever älg, hjort, rådjur, räv och en mängd fågelarter alldeles runt knuten, och chanserna är stora att få syn på både stora och små djur.

Under dagarna går det utmärkt att knata runt i skogen och plocka blåbär, lingon eller kantareller. Ni kan även njuta av ett "skogsbad" med guide där vi följer en avkopplande ritual för att ta in naturens alla intryck. Detta bokas separat med en extra kostnad.

När mörkret faller över Hinnaklo och ert lilla gömställe i gammelskogen, stänger ni stugdörren om er och myser till tända ljus och en brasa i vedspisen.

Älgstugan är byggd i ett naturreservat med syfte att bevara och bejaka fina naturvärden och biologisk mångfald. Här finns ingen elektricitet eller rinnande vatten, vilket verkligen är en del av charmen! Däremot finns mulltoa och vatten för att tvätta av sig.

Vår värd möter er i utkanten av Vinnalt och sedan går ni tillsammans ca 700 meter till Älgstugan uppe på höjden. Värden visar hur ni drar igång eld, hur vedspisen och fotogenlampor fungerar, var det finns vatten och annat smått och gått. Sedan är det bara att njuta ensamma av skogen i all sin prakt!

Älgstugan har ingen elektricitet, inga duschar eller rinnande vatten. Däremot har vi mulltoa och vatten för att tvätta sig. Ni går tillsammans med värden ca 700 meter upp till stugan.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_3160e.jpg
bottom of page