top of page

Skogsbad

I våra skogar guidas ni till att finna lugn, återhämtning och ny energi. 

Genom långsamt tempo vandrar vi i naturlig terräng genom 100årig skog. Vi stannar till i naturliga rum och med hjälp av våra sinnen kommer vi närmre naturen och platsen men också oss själva. 

Boka ett skogsbad tillsammans med dina nära eller varför inte bara för dig själv. Skogsbad är prestationslöst och naturen är till för alla. Det erbjuds även hängmattor där du själv spänner upp din hängmatta på din perfekt upphittade plats. 

Det ingår såklart fika i det gröna.

Vid frågor och för offert kontakta utegang.naturhalsoinspirator@hotmail.com eller

 utegang.se för mer information.

Skogen

I skogen minskar stressen, vi mår bättre och blir friskare, men ändå verkar vi ha glömt hur man gör för att ”bara vara” i skogen.
Natur- och skogsterapiguidning baseras på en japansk metod som heter Shinrin Yoku. Det betyder ungefär skogsbad och har funnits sedan 80-talet. 

Shinrin Yoku växte fram som en reaktion på vårt allt mer stressade samhälle och den försämrade hälsa som människor kan få av att leva i ett högt tempo i en miljö med för många intryck.

Foggy Forest

Företag  Boka vårens naturligaste kickoff nu!

Sensoriska naturupplevelser 

Kom samman på ett naturligt kravlöst sätt i naturen.

 

Med trendiga och hållbara mötesformer och övningar ute i våra skogar, inspireras ni till nya kreativa samtal, insikter samt energiboost och välbefinnande.  Naturen hjälper er att slappna av, skratta och komma samman.

Ni kommer skapa nya minnen tillsammans att se tillbaka på. 

Vi erbjuder aktiviteter och upplevelser som inspirerar till välmående och hälsa ute i naturen på ett enkelt sätt utan prestationskrav. Ni får tips på hur ni kan använda naturen till vardags på ett enkelt sätt för att minska på stressnivåerna och finna återhämtning och energi.  

 

Vi hjälper er att sätta ihop en fin dag efter era behov. Det erbjuds bland annat skogsbad, hängmattehäng, walk and talk och hängmattesnack. 

 

3h med fika 500/ person

6h med lunch 850/person

 

 Välkomna ut att bara vara. 

Skogsbad

Att det är helande att ta ett skogsbad, det vill säga låta sig översköljas av skog och natur, är faktiskt inte bara en känsla utan vetenskapligt bevisat. När du är i naturen aktiveras det parasympatiska nervsystemet som hjälper kroppen att återhämta sig. 

 

Skogens fraktaler – det upprepande mönster som växternas blad och grenverk helt naturligt har en lugnande effekt. Dessutom avger träd en sorts infektionsskyddande molekyler som kallas phytoncider.

”Som att låta våra kroppar och hjärna stämmas av naturens egen stämgaffel”. 

 

Skogsbadsvandringen skiljer sig på flera sätt från den vanliga naturvandringen i skog och mark. Vi saktar ner vårt tempo betydligt och får guidade förslag till en närvaro med upplevelser som öppnar våra sinnen på ett nytt vis. 
Gradvis gör vi oss mer tillgängliga för naturens läkande inverkan, en upplevelse och process som sker på flera plan.

Detta är vägen till skogsbad, att bjuda in naturen som medicin och vägen till läkande eller som förebyggande för din fortsatta hälsa.

Effekterna av skogsbad är: (bevisad forskning av Yoshifumi Miyazaki)

  • Förbättring av nedsatt immunförsvar genom en ökning av antalet naturliga mördarceller (NK) som har till uppgift att bekämpa infektioner och tumörer.

  • Ökad avkoppling till följd av minskad aktivitet i det sympatiska nervsystemet.

  • Sänkning av blodtrycket efter endast 15 min.

  • Bibehållen effekt med sänkt blodtryck i 5 dagar efter fyra timmar skogsbad.

  • Minskade stresskänslor och en ökad känsla av allmänt välbefinnande.

  • Stresshormonet kortisol sjunker.

  • Positiva effekter på vår mentala hälsa.

  • Motverkar vårt ”naturunderskott”.

  • Öppnar upp våra sinnen.

  • Sjukdomsförebyggande och återhämtning.

Inga kommande evenemang för tillfället
bottom of page